Frysetørret mad

Jeg har altid et lager af frysetørret mad liggende. Det der tiltaler mig er princippet med NUL opvask. Kog vand, hæld det i posen, vent, spis – mere simpel kan det næsten ikke gøres på tur. Jeg kan godt finde på at tage “rigtig” mad med på tur. Men jeg synes man skal overveje om det er besværret værd. Det jeg mener er, at man må se på formålet med turen, er det naturoplevelser eller madoplevelser man er der ude efter? Det ene udelukker naturligvis ikke det andet, men når man skal bære altid på ryggen – så skal man tænke sig om. Man kan naturligvis godt gå med 30 kg men det er nu en del rarere at gå med 20 kg (og allerhelst 10 kg).

Posemad, som vi kalder det hjemme hos os, kan nu let tunes til at smage noget bedre. Det behøves ikke at være noget fancy, måske bare olivenolie, soltørrede tomater, semidry oliven (Kalamata – naturligvis) eller krydderurter.

Normalt plejer jeg at købe Travellunch. Konsistensen/teksturen er ret ens på Travelluch retterne, men de smager udmærket. De dyrere mærker i frysetørret har en bedre tekstur, men er også væsentlige dyrere.

Her under er mine “anmeldelser” af de forskellige retter. Så jeg kan huske hvilke der skal i indkøbskurven og hvilke der man skal undgå.

Travellunch retter:

Karrykylling; God karrysmag, lidt sød pga. nødder og rosiner.

Kartoffelmos m/kød og porre; Lækker mos, ikke udpræget porresmag, mere ala purløg. Lidt god olivenolie løfter mosen til nye højder.

Kartoffelmos med porre – vegetarisk. Den syntes jeg ikke om. Mærkelig smag i forhold til kartoffelmosen med kød.  Kan spises i mangel af bedre 🙂

Kartoffelstuvning ; En god grov mos med en fin eftersmag af kød og soltørrede tomater. Kan tunes med et ekstra drys soltørrede tomater.

Nasi Goreng ; Udmærket risret med abrikos og rejer – lugter meget af rejer. Kan med fordel tilsættes lidt dild. (Den nye opskrift er anderledes – kan ikke anbefales)

Grønsagsrisotto med Kylling; Risret med ærter og kylling. Lidt for meget salt, men ellers udmærket ris ret.

Jægergryde; Pasta, med brun sovs og kød. God hvis det er koldt, og man kan lide brun sovse. Har fået den lidt for meget, så den står ikke øverst på indkøbslisten.

Oksekød i parikasauce: Lidt tyndtflydende, men udmærket stærk peber/paprika smag.

Linser og bacon: kan spises – i nødstilfælde – så er der ikke sagt for meget.

Spaghetti Bolognese: Smager ganske godt. Pasta, tomat og en form for kød…Ikke den bedste version af retten, men jeg var positivt overrasket.

Risengrød med æble og Kanel; En lidt tynd risengrød, men smager af kanel og æble som lovet. Kan være dessert eller en del af morgenmaden. Sikkert et hit hos børnene.

Bacon med ristede Kartofler; Smager ok, men besværligt at lave. Hydreres i posen, og steges på pande = opvask (og det kan vi ikke lide).

Røræg med løg: Let og rimelig lækker. Ellers samme bemærkning som bacon med ristede kartofler.

Pandekager med æble: do.

Kartoffelmos med kødboller: do.

Sødmælkspulver instant; Klassiks mælkepulver, velegnet til hjemmelavet musli i plastikpose.

Mountain House retter:

Chili con Carne. God chili smag, retten skal have lidt mere vand og trække 5 min længere end angivet – eller er bønnerne hårde. Flot tekstur og farve.

Rice pudding with strawberries. Sød blød risengrød med små stykker jordbær. Tydelig, men naturlig jordbærsmag.

Oatmeal with raspberries. Meget creamet havregrød med hindbær stykker. Igen tydelig, men naturlig smag.

Real turmat

Torsk i cremet karry: Fin smag af torsk. Delikat tekstur med store stykker fisk etc. Mild karrysmag. Nok mest en voksenret!

Spaghetti Bolognese: Flot tekstur, god smag – Børnenes favorit.

Chili con carne: Fin stærk smag, lidt ekstra vand og 5 min længere trækketid.

Trek’n Eat

Blåbærsuppe: Genial til dessert eller bare til kolde næser…Smager sødt og blåt!

Blå bånd

Risengrød med jordbær; Smage godt, bedre tekstur end MH versionen. Hold lidt igen på vandet, elles bliver det vælling.

Taco stew; Smager lidt meget af taco-krydderi, men hvis man kan lide det er den ok.

Vildmarksgryta med Ris: Ok. Farve og tekstur var måske lidt kedelig, men smagen var ganske god.

Indian Chicken Stew: God dyb karrysmag, med en eftersmag af spidskommen. Min favorit karry!

Rice With Asparagus & Chicken: Ok, god kraftig asparges smag.

Har prøvet en del andre retter fra Blå bånd og de har alle været velsmagende. Må lige huske at skrive dem ind her, når jeg har smagt dem igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *