Evolution


Undermenuen indeholder en række tekster/noter inden for emnet. Der er bl.a. tre sider om menupunktet menneskets udvikling, en generel præsentation af hvad evolution er, en gennemgang af evolutionsmekanismerne samt af mekanismerne bag genetisk variation.

En generel introduktion til evolution kan findes på http://evolution.berkeley.edu/

En uddybning af selve  begrebet evolution kan læses her på www.ateist.net. Artiklen er lødig nok, det er en oversættelse, af en ganske udemærket amerikansk essayartikel fra www.talkorigins.org. En nyere version af det originale essay kan læses her.

En anden særdeles velskrevet essayartikel er Evolution er Teori og Kendsgerning. Den kan du ligeledes finde original udgaven af her. Det er Laurence A. Moran fra http://bioinfo.med.utoronto.ca der har skrevet begge.

En anden mulighed er denne forelæsning af Richard Dawkins. Han forelæser her om Neo-Darwinisme http://video.google.com/videoplay?docid=4633079169415752395#
Forelæsning varer lidt over en time, men er til gengæld rigtig god... Så hvis evolution er på skemaet eller pensumet, så er det en "Most See".

(Der findes forskellige betydninger af ordet Neodawinisme, men Dawkins kalder sig selv neodarwinist, og Dawkins er i min optik en meget klog mand, så efter nøje overvejelser vælger jeg at følge hans ordvalg)