Velkommen > Studieteknik > Studie software

Studie software


Følgende software anbefales her med til studiebrug.

Cmap som er et Conceptmap tool fra http://cmap.ihmc.us/ Det virker super godt, og kan bruges til strukturering, flowdiagrammer, konceptkort osv. (Freeware)

Freemind http://freemind.sourceforge.net/wiki/index.php/Main_Page Mindmap program. Jo, mere jeg bruger det, jo mere synes jeg om det. Det ser ikke ud af meget lige når man åbner det, men skinnet bedrager. Specielt export-mulighederne er imponerende. Man kan nemt oprette noter til "knuder" i mindmappet, eller indsætte links til lokale filer eller netsider. Der er også mange ikoner til "knuderne". Der er en alarmfunktion og en history-funktion, så man kan få en liste over alle en "knuder". Nå ja, og så er det Freeware

PrimoPDF fra www.primopdf.com fiks lille pdf "printer" der fungerer som en alm printer. Blot "printes" dokumentet som en pdf fil i den valgte mappe (Freeware)

www.EverNote.com Note program der intergreres med firefox og IE. Fantastisk værktøj til noter og research. Noter gives kategorier så de hurtigt kan findes igen. Dette mine Damer og Herrer er intet mindre end et genialt værktøj. File og mapper trækkes blot ind i en note og så har man et link til dem. Hver noter i Evernote, har også en linkadresse, så man kan linke direkte til een note. Der er et timeband der kan toggles frem og tilbage i højre side, så man kan søge på noter efter oprettelses tidspunkt. Evernote hjemmesiden har også et fint forum med diskussion af evernoter. Jeg foretrækker version 2.2 (Freeware).

Til billeder er mit foretrukne program Irfanview. Det er meget hurtig til at ændre størrelse, format osv. på billeder. Det er freeware for f.eks. elever og studerende.

SyncBack BackUp og Sync. software. Linket burde pege på deres freeware version, ellers kik på deres hovedside Husk nu at lave BackUp...Eksamensreglerne er ret entydige på det punkt  No Quater - No Mercy (Wiki opslag, hvis du ikke kan din pirathistorie)

http://openoffice.org Et super alternativ til officepakken fra MS.

http://www.avast.com Antivirus software til hjemmebrug

En interessant hjemmeside er www.basecamphq.com Her kan man oprettet eet projekt gratis, og styre det gennem basecamphq. Deadlines med ansvarsfordeling, milepæle, writeboards (fælles skrivetavle), beskeder med og uden udsendelse af email. Mere professionel til formelt samarbejde, end fx g-groups el. lign.

Dropbox En "dropbox" til sikkerhed, fildeling og synkronisering. Meget anvendelig når man arbejder på fælles dokumenter. Du får som SOP 2GB allokeret. Det er noget lettere end at sende dokumenter til sig selv i gmail!


Andre knap så studierelateret

http://da.www.mozilla.com/da/ Hent Firefox, den browser er som et par gode sko, den bliver bare bedre og bedre.

http://desktop.google.com/ Jeg har kun gode erfaringer med Google desktop søgefunktionen til din egen PC. Den leder efter søgeord i både dokumenttitel og -indhold. Min køre gemt nede i programlinien, og dukker snap op når jeg dobbeltklikker på ctrl.

http://audacity.sourceforge.net/

AxCrypt. Lækkert lille krypto-program fra http://www.axantum.com/AxCrypt/ (Freeware)

www.ccleaner.com/ Freeware oprydningdsprogram til din PC, kan bla. rense ud i de programmer der starter op sammen med windows

VLC media player fra http://www.videolan.org/vlc/  Spiller alt...som de selv skriver "capable of reading most audio and video formats (MPEG-2, MPEG-4, H.264, DivX, MPEG-1, mp3, ogg, aac ...) as well as DVDs, Audio CDs VCDs, and various streaming protocols"

DeepBurn - brænderprogram

Picasa fra google. Jeg er ellers stor fan af Irfanview, men med små 5000 billeder på harddisken, så er det indimellem et problem at huske hvor bestemte bileder ligger glemt. Anti-rødøje funktionen har reddet en del af mine private billeder.

Winstars Et program for stjernekiggere...Viser stjerne og planeters position på himmelen. Det har fulgt mig trofast de sidste mange år.

KML Path Measurer application
Jeg er en stor fan at Google Earth, men det har irriteret mig at man ikke kunne få vist distancen når man markere og gemmer en sti. Linialværktøjet gemmer jo ikke den aktuelle sti. Man KML Path Measurer kan beregne stiens længde ud fra KML data.  

 

Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD