Velkommen > Diverse - ikke faglig > Træning > Træningstrekanten

TræningstrekantenEfter min mening er træning, dvs. effektiv træning ikke bare at træne. Der er mange bestanddele i effektiv træning. Man kan opstille det som en trekant.

Træningstrekanten er: Træning, hvile, kost. Det hjælper ikke at prioriterer en eller to, der skal tages hensyn til alle tre.

De tre hjørner i træningstrekanten kan igen nedbrydes i mange parametre,  som man kan skrue op og ned for. Nogle af de parametre jeg anser for vigtig er:

Vægt (belastning)
Antal reps/set
Træningsintensitet
Kost
Hvile/Træningsfrekvens
Motivation

Undgå katabolisme (nedbrydning) og maksimer anabolisme (opbygning). Det kunne være det nye mantra, for den der ønsker en større muskelmasse.

Min egen svaghed er nok kosten, så jeg supplerer med kosttilskud. Efter træning indtager jeg hurtigt kulhydrater (75-100g), protein (50g) og creatin (5g). Før jeg går i seng forsøger jeg at at indtage en blanding af kulhydrat (50g) og protein (50g). Hvis ikke jeg har trænet så hårdt er der typisk mindre kulhydrat i blandingen.

Hvor meget protein har man typisk brug for? De fleste kilder angiver mellem 1-2 g pr kilo kropsvægt. Så mit mål er typisk 1,5 g/kg. Nogen dage lidt mere, andre lidt mindre. Det er også værd at bemærke at ikke alt protein har en optimal aminosyresammensætning. Selv fortrækker jeg Valle- og mælkeprotein.

Indtagelse af kulhydrat og protein efter træning er særdeles vigtig - nyere forskning viser at indtagelse af kulhydrater og protein straks efter træning giver den største fremgang. Det lader til af cellerne er særdeles modtagelige overfor næringsstoffer inden for den første times tid, dog jo tidligere jo bedre. Det hænger sikkert sammen med en øget insulinfølsomhed.

Husk det skal være sjovt! og husk man kan træne på mange måder...i skoven...i vandet...på stranden...i haven.

 

Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD