Velkommen > Diverse - ikke faglig > Lystfiskeri > 07JUN2013 Glænø

07JUN2013 GlænøHavde fri forleden dag, så efter at have sendt børn og kone af sted besluttede jeg mig for at tage ud og fiske. Var egentlig lidt bekymret for jeg kom først af sted ud på formiddagen, da solen skinnede fra en næsten skyfri himmel  - og regnede med at min ørred var gået ud på dybere vand -  nå, men jeg kunne vel nok fange et par hornfisk.

Velankommet til stranden klargør jeg stangen (7 fod (7-40g), str. 30 hjul og 0,25 line), pakker rygsækken færdig med waders etc. og bevæger mig langs standen til det sted jeg har udset mig. Ude på stedet kan jeg se at tidevandstrømmen ikke er så kraftig endnu, som sidst jeg var ude ved stedet.  Ternerne slår ned rundt om mig, og længere ud ligger lappedykkerne, så der er bytte i vandet - fint udgangspunkt.  Jeg starter med at affiske inden jeg bevæger mig ud. Jeg har et 15g møre-silda blink med en S-61 (str. 1/0) krog på. Troede at den forholdsvis store krog ville sortere hornfiskene fra, men det gjorde den vist ikke. Der er par gode hug men ikke noget der blev siddende. På et tidspunkt sidder der en fin hornfisk som fighter godt. Jeg får den ind i god stil - og står så og fedter med nettet og sænker stangen - så var den fisk væk (Lektion nr 1; Nettet skal være nemt og hurtigt tilgængeligt).
Nå, så er det måske tid til at prøve silkekrogene, så jeg skifter til et sølvfarvet blink som jeg har monteret hjemmefra med en rød silkekrog. Jeg affisker det lave vand og vader lidt længere ud - kaster ud og BUM, blinket når kun lige at ramme vand før det er hug. En mellemstørrelse hornfisk kommer i nettet. Jeg vil egentlig  lade den slippe men kan ikke få de skide silketråd ud, så jeg afliver fisken og river til for at få trådene fri. Fisken kommer i en plasticpose og en god sten holder posen fast ned ved det kolde bundvand. Jeg kaster ud igen og BUM, samme procedure som sidst. Beslutter mig for at to hornfisk er nok - så er aftensmaden (og æren) da reddet. Synes de silkekroge er lidt usportslige, men på den anden side så undgår man ubehagelige fejlkrogningen.
Jeg begiver mig igen ud af vandet, og op til tasken på stranden. Det system er faktisk ikke særlig smart, næste gang har jeg en lille samling endegrej med ud i vandet (Lektion nr 2; en lille blinkæske med ud, så du kan skifte uden at vade frem og tilbage). En hvid stipper 22 g bindes i….første kast langt ud, spinner ind, pause osv. BUM pludselig sidder der noget stort og kraftfuldt i enden af min line. Jeg tænker mig ikke helt om og løsner bremsen for meget uden at lave et ordenligt modhug…..og fisken var  væk (Lektion nr. 3; Min bremse skal være justret - FØR jeg kaster ud). Er lidt imponeret af den "sagnomspundne" hvide stripper, og fortsætter med at fiske med den 15-20 min, men der sker ikke rigtig mere. I stedet for at skifte plads beslutter jeg mig til at prøve en Rapala Twitching Rap. Kaster den ud og eksperimenterer lidt med spinnerstop og store/små ryk, og selv om jeg ikke er en fisk synes jeg den er meget livagtig….. Jeg kaster ud et par gange mere og så pludselig BUM, så sidder der noget stort der ude igen. OK, cool nu, cool nu, fisken og jeg fighter frem og tilbage, den tager line og jeg tager det tilbage. Efter noget tid kommer den tæt på mig, og jeg er klar med nettet, men den vil ikke i nette. Fisken tager line igen men er træt, så jeg spinner ind og får fisken i nettet på en fornuftig måde.  En stor sølvglinsende havørred, med  den bagerste krog solidt plantet to steder i underkæben. Fisken er klart større end 40 cm så Jeg afliver fisken. Så tager jeg krogene ud, men da jeg skal have krogene ud af nettet går det i ged. Det ender med at jeg må klippe små huller i nettet for at få min lille jerkbait ud af nettet (Lektion nr. 4; Ting kan købes for billigt!). Jeg fisker videre mens jeg lige står og overvejer situationen, for solen skinner og der er 20-25 grader - hvordan får du fisken hjem på den bedste måde? (Lektion nr. 5; hvis du vil have fisken med hjem, så vær forberedt!).
Jeg grovrenser fiskene i vandkanten, pakker sammen og drager hjem og begynder på aftensmad (ørred, naturligvis). Sikke en herlig dag………. 
(PS. Havørreden var 57 cm og 2,2 kg renset, min første!)


 

Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD