Velkommen > Diverse - ikke faglig > Friluft > Frysetørret mad

Frysetørret mad


Jeg har altid et lager af frysetørret liggende. Det der tiltaler mig er princippet med NUL opvask. Kog vand, hæld det i posen, vent, spis - mere simpel kan det næsten ikke gøres. Jeg kan godt finde på at tage "rigtig" mad med på tur. Men jeg synes man skal overveje om det er besværret værd. Det jeg mener, er at man må se på formålet med turen, er det naturoplevelser eller madoplevelser man er der ude efter? Det ene udelukker naturligvis ikke det andet, men når man skal bære altid på ryggen - så skal man tænke sig om. Man kan naturligvis godt gå med 35 kg men det er nu en del rarere at gå med 20 kg (og allerhelst 10 kg).

Posemad, som vi kalder det hjemme hos os, kan nu let tunes til at smage noget bedre. Det behøves ikke at være noget fancy, måske bare olivenolie, soltørrede tomater, semidry oliven (Kalamata - naturligvis) eller krydderurter.

Normalt plejer jeg at købe frysetørret  af mærket Travellunch. Konsistensen/teksturen er ret ens på Travelluch retterne, men de smager udmærket. De dyrere mærker i frysetørret har en bedre tekstur, men er også væsentlige dyrere.

Ellers kan jeg også anbefale Mountain House retterne. Har købet fra http://www.thebushcraftstore.co.uk/, men prøver næste gang fra http://www.outdoorfoodshop.de/


Blå bånd retterne har også mine anbefalinger,

Travellunch retter:

Karrykylling; God karrysmag, lidt sød pga. nødder og rosiner.

Kartoffelmos m/kød og porre; Lækker mos, ikke udpræget porresmag, mere ala purløg. Lidt god olivenolie løfter mosen til nye højder.

Kartoffelstuvning ; En god grov mos med en fin eftersmag af kød og soltørrede tomater. Kan tunes med et ekstra drys soltørrede tomater.

Nasi Goreng ; Udmærket risret med abrikos og rejer – lugter meget af rejer. Kan med fordel tilsættes lidt dild. (har de ændret opskriften?)

Grønsagsrisotto med Kylling; Risret med ærter og kylling. Lidt for meget salt, men ellers udmærket ris ret.

Jægergryde; Pasta, med brun sovs og kød. God hvis det er koldt, og man kan lide brun sovse. Hæld lidt ekstra vand i og drikke det sidste af posen som suppe.

Oksekød i parikasauce: Lidt tyndtflydende, men udmærket stærk peber/paprika smag.

Linser og bacon: Noget varmt og brunt der kan spises - så er der ikke sagt for meget.

Chilli con cane: Kan spises - hvis man er sulten. Køb den fra Mountain House!

Spaghetti Bolognese: Smager ganske godt. Pasta, tomat og en form for kød... Jeg var positivt overrasket.

Bacon med ristede Kartofler; Smager ok, men besværligt at lave. Hydreres i posen, og steges på pande = opvask (og det kan vi ikke lide).

Risengrød med æble og Kanel; En lidt tynd risengrød, men smager af kanel og æble som lovet. Kan være dessert eller en del af morgenmaden. Sikkert et hit hos børnene. 

Røræg med løg: Let og rimelig lækker. Ellers samme bemærkning som bacon med ristede kartofler.

Pandekager med æble: Samme bemærkninger som røræg.

Sødmælkspulver instant; Klassiks mælkepulver, velegnet til hjemmelavet musli i plastikpose.


Mountain House retter:

Chili con Carne. God chili smag, retten skal have lidt mere vand og trække 5 min længere end angivet. Flot tekstur og farve.

Rice pudding with strawberries. Sød blød risengrød med små stykker jordbær. Tydelig, men naturlig jordbærsmag.

Oatmeal with raspberries. Meget creamet havregrød med hindbær stykker. Igen tydelig men naturlig smag.


Trek'n Eat

Blåbærsuppe: Genial til dessert eller bare til kolde næser...Smager sødt og blåt! Smølfe-suppe :-)


Blå band (fra outnorth.dk)

Risengrød med jordbør. En solid omgang risengrød med en fin jordbærsmag. Blå Band risengrøden har en bedre tekstur end Mountain house grøden. Pas på med at komme for meget vand i til at begynde med. Synes det bliver lidt for tyndt hvis man følger opskriften. Start med lidt mindre, og tilsæt mere vand efter smag og behag.



 

Powered By CMSimple.dk | Design By DCWD